diumenge, 27 de novembre del 2016

Arriba el Campionat Nacional de Punts Lliures, la modalitat reina de la sardanaesportiva

 
Felip Vallejo
 
En un emplaçament que podríem anomenar de luxe, com és el pavelló Nou Congost,  la modalitat més esportiva de la sardana arriba a la capital del Bages de la mà del Grup Sardanista local Dintre el Bosc en plena commemoració del 65è aniversari de la seva fundació.
 
Creativitat, dificultat tècnica i màxima sincronització en els moviments, són  tres dels elements que es valoren a l’hora de puntuar, fet que demana a les colles un acurat i intens treball previ i un alt esforç físic als dansaires. Com en la modalitat de lluïment, la interpretació musical i la correcció tècnica també són elements que valoren els jurats. És per tot això que estem davant de la modalitat més exigent i espectacular de les diferents competicions sardanistes.
 
Les sardanes escollides especialment per aquesta ocasió corresponen a autors coetanis nostres i en l’altre a grans mestres del segle XX:
 
Colles Alevins
Harry Potter i la rotllana filosofal – Gerard Pastor
Galzeran – Tomàs Gil Membrado
 
Colles Infantils
Harry Potter i la rotllana filosofal – Gerard Pastor
Ja fa 10 anys – Jordi León
 
Colles Juvenils
Petits, Brots i Llavor – Carles Santiago
Galzeran – Tomàs Gil Membrado
 
Colles Veteranes
Petits, Brots i Llavor – Carles Santiago
Ja fa 10 anys – Jordi León
 
Colles Grans
Cant a la lluna – Ferran Carballido
Bells vells temps – Marc Timón
 
A partir de les 12 de migdia, podrem veure doncs aquest gran espectacle de dansa esportiva, arrodonit amb les sorpreses que l’organització ens ha preparat amb la col·laboració de les colles participants.
 
Les colles participants
  • img-20161126-wa0003

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada