dimarts, 8 de novembre del 2016

La colla Mare Nostrum es proclama campiona de Catalunya 2016 en la categoria absoluta i la Sabadell en veterans

Balaguer acull les finals de les categories nacionals amb el concurs de major participació de l’any
  
Colla Mare Nostrum / Font:Mare Nostrum 


Felip Vallejo

Cap sorpresa a la Fina A absoluta i La colla barcelonina Mare Nostrum s’ha endut el títol de Campionat de Catalunya per tercera vegada consecutiva. En la darrera jornada celebrada diumenge a la ciutat de  a Balaguer, els barcelonins van assolir els tres primers llocs en joc, seguida també en les tres sardanes de la Violetes del Bosc, revalidant així el subcampionat un any més. El podi s’ha completat amb la cassanenca Mans Amigues, i tancant la taula del Top6’2016 la Xàldiga, de Barcelona, Tarragona Dansa i la vigatana Riallera, per aquest ordre.

                                       Classificacions Final A absoluta
 
                                                Colla Sabadell / Foto: Sabadell

 
 
En  Veterans, la colla de Sabadell ha assolit de nou, i ja és la quarta temporada consecutiva, el títol de campiona en la última jornada. Aquesta vegada els verds arribaven a la capital de la Noguera en segona posició a un sol punt dels banyolins. Amb dos primers unànims, s’han avançat en la classificació desplaçant així a la Claror de Goges, que amb dos segons s’han conformat amb el subcampionat.
 
La tercera posició  ha estat pels barcelonins de la Bella Roure, que venien amb els mateixos punts que la Toc de Dansa, després que els superessin al concurs de Cornellà.  El Top5’2016 s’ha completat doncs amb els tarragonins en la quarta posició i la Ressò de Sabadell en la cinquena.
 
                                    Classificacions Final A de veterans

 
Rècord de participació a Balaguer i estrena d’una sardana dedicada
Ja va essent habitual que els últims concursos de l’any acabin sent els més nombrosos en quant a participació. Ara, a falta només de la cita de Valls, el Mercadal de Balaguer s’ha convertit en la capital de la sardanaesportiva, amb 42 colles inscrites i més de 500 sardanistes ballant tots alhora, en el punt més àlgid del matí, la Sardana de Germanor, que amb el nom de “Lo pont de Balaguer” el compositor Dani Gasulla ha dedicat a la ciutat d’on és filla la seva esposa. La cobla encarregada per interpretar aquesta sardana i tot el concurs sencer ha estat la Bellpuig Cobla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada