dilluns, 20 de febrer del 2017

La festa de les Colles Sardanistes de Catalunya tanca l’agenda de Mollerussa Capital de la Sardana 2016

Foto dels premiats / Font: Capital de la Sardana

El teatre l’Amistat de Mollerussa va acollir el lliurament d’insígnies que atorga la Federació Unió de Colles de Catalunya i els trofeus del campionat 2016

Aquest diumenge el sardanisme es va donar cita a la ciutat de Mollerussa per celebrar la Festa anual de les colles sardanistes d’arreu del nostre país i que han participat en el concurs 2016. Representants de 44 colles van omplir el teatre l’Amistat i van rebre els seus respectius trofeus.
Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles va destacar en el seu parlament el gran nivell de totes les colles, els nombrosos concursos que s’organitzen al llarg de l’any en tot el territori i la nombrosa participació dels més petits que aporten força i són el futur del sardanisme.
Per la seva banda, Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, va agrair a la Unió de Colles voler portar a terme la seva festa anual en la nostra ciutat, agrair a la Confederació l’aposta que van fer per Mollerussa com a Capital de la Sardana i va invitar a visitar Mollerussa a totes i tots els sardanistes sempre que ho desitgin.
 
Visita als museus de la ciutat i ballada
Un cop finalitzat el lliurament dels trofeus del Campionat, els assistents a l’acte van poder visitar el Museu de Vestits de paper i l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell. Posteriorment a la Plaça de l’Ajuntament va tenir lloc una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Lo Castell amb la participació de totes les colles provinents de tot Catalunya.
 
Imatge de la ballada de sardanes / Font: Cobla Lo Castell
 
Dinar i fi de festa
La Festa de les colles va acabar amb un dinar al pavelló Firal amb la participació de 160 persones i la presència del Sr. Lluís Puig, director general del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada