dimarts, 21 de novembre del 2017

El sardanisme de Ponent celebra la seva Nit de la Sardana

Pilarin Bayés, premi Rotllana i la família Saladrigues, premi Sardalleida, són els guardonats d’enguany
 
Imatges: Marc Rovira
 

La 23ena Nit de la Sardana va reunir una vegada més tot sardanisme lleidatà   per cloure la temporada sardanista a la demarcació.   Un esdeveniment  organitzar per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida (FSCLL) i que serveix per reconèixer la feina feta  per entitats i persones que han treballat per la sardana aquest darrer any.
Així, dissabte passat el casal Esbart Bell - Camp d'Alguaire, acollia a partir de les 7 del vespre aquesta gala on es va fer entrega dels Premis del Campionat de la Terra Ferma de Colles Sardanistes i dels Premis Rotllana i Sardalleida.
Abans,però, el públic assistent va gaudir de la  representació de teatre infantil 'Tocats per la Sardana' protagonitzada pels nens i nenes que fan el taller de teatre infantil de la població i amb la participació dels Amics de la Sardana d'Alguaire. Un muntatge teatral on mitjançant la narració d'un conte, explica l'origen de la sardana i el seu camí al llarg de les diferents èpoques històriques. Un espectacle que barreja danses, humor, història i música.
Després arriba l'hora dels guardons a totes les colles que han participat al 43è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma i seguit un concert de sardanes amb la Bellpuig Cobla.
Un dels moments més esperat, fou el lliurament dels Premis Sardalleida i Rotllana, quan tot just s'acabà el còctel amenitzat pel grup de batucada 'Petebé d'Alguire'. Els premis són un reconeixement a la tasca de difusió en qualsevol àmbit de la sardana. Així el premi Sardalleida, més encarat a una figura de les terres lleidatanes i el premi Rotllana a una figura d'àmbit nacional català.
No hi podia faltar el sopar, durant el qual es lliura el Premi 'Sarda Què', que la Federació va engegar aquest any durant els concursos sardanistes. Tot seguit el que ja comença a ser tradició, la 4a Gimcana Jove Nit de la Sardana amb concurs de colles improvisades i desordenades i moltes sorpreses més.
  

PREMI ROTLLANA: a la Pilarin Bayés pel seu compromís amb el país que es reflecteix clarament en el gruix de la seva extensa obra. 
  
PREMI SARDALLEIDA: a la família Saladrigues, de Bellpuig - Una família que, des de la seva població de l’ Urgell, ha destacat pel seu activisme cultural. Família, de professió impressors i editors, que sempre han estat relacionats amb la sardana i la cobla,amb la fundació l’any 1984 de la Juvenil de Bellpuig Bellpuig Cobla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada