dimarts, 14 de novembre del 2017

VIOLETES DEL BOSC CAMPIONA NACIONAL ABSOLUTA 2017

Diumenge Balaguer va cloure el Campionat  de Catalunya de sardana esportiva en el marc del 56e concurs Trofeu Ciutat de Balaguer

Imatges: Marc Rovira

La flamant campiona anava a la capital de la Noguera amb només 1 punt d’avantatge sobre la seva perseguidora i encara vigent campiona la colla també  barcelonina Mare Nostrum. El triomf ha estat possible gràcies a la 1a posició obtinguda a les 3 sardanes del concurs.
El podi s’ha completat amb la Mare Nostrum a la segona plaça i amb la cassanenca Mans Amigues a la tercera. El TOP6 2017 s’ha tancat amb Xàldiga, Riallera i Mirant al Cel per aquest ordre.
Balaguer també ha estat el darrer concurs de la Final B de Veterans, que ha acabat dominant la Roques Blaves d'Esparreguera.

Última jornada del Campionat de La Terra Ferma
Més de trenta colles sardanistes s'han congregat aquest migdia a Balaguer per culminar el Campionat de colles sardanistes de la Terra Ferma, una cita que cada any coincideix amb la final del Campionat de Catalunya. En el terreny lleidatà, no hi ha hagut sorpreses, i la colla lleidatana Dolç Infern, s'ha imposat, per davant de l’Estol-Espigol. El mateix duet, ha coronat el Campionat que repartirà els premis la setmana vinent al llarg de la Nit de la Sardana.

La situació política al país també va marcar el concurs on s’hi va llegir el manifest a favor del Govern legítim de Catalunya i on la darrera sardana que va interpreta la cobla Maravella fou La Santa Espina, a proposta de la Confederació Sardanista de Catalunya.